The Management Challenge

Zorg goed voor de organisatie, dan zorgt de organisatie voor de resultaten!

Wat is The Management Challenge?

The Management Challenge is een serious business game voor studenten, (senior) medewerkers, (aankomende) managers en (aankomende) leidinggevenden. Deze training in spelvorm gaat in op de principes van integraal management en leidinggeven. Het spel laat de deelnemers ervaren wat het belang is van gericht aandacht geven aan de organisatie en haar medewerkers.

Deelnemers besturen tijdens The Management Challenge een fictieve organisatie. Nadat de teams een strategie voor de korte én lange termijn hebben gedefinieerd, gaan zij hun organisatie besturen. Hiervoor krijgen zij de beschikking over een groot aantal maatregelen. De teams spelen onderling meerdere kwartalen en jaren tegen elkaar. En flexibiliteit wordt gevraagd voor het oplossen van calamiteiten. Het systeem geeft de teams – gebaseerd op best practices van gerenommeerde (inter)nationale organisaties – feedback op de genomen maatregelen.

The Management Challenge is ontstaan in 1990 en wordt sindsdien actief ontwikkeld. Het maakt gebruik van recente kennis op het gebied van organisatieontwikkeling.

Om aan te sluiten op de doelen van de klant, wordt elke training in overleg samengesteld.

Kenmerken van The Management Challenge zijn:

  • Te spelen vanaf 12 deelnemers
  • Profit of social profit uitvoering
  • Nederlands, Engels, Duits, Frans of een combinatie van deze talen
  • Eén tot vier dagdelen
  • Gebouwd op het INK Managementmodel en EFQM Excellence Model
  • Invloed van drijfveren (Spiral Dynamics, Waardenmanagement)

Edwin de Vos is een ervaren begeleider van The Management Challenge. Hij begeleidt zowel de profit als de non profit uitvoering in het Nederlands en in het Engels.

Nieuwsgierig geworden? Wil je meer weten? Ik kom graag met je in contact! Contact