Wat is The Management Challenge?

The Management Challenge is een serious business simulation voor studenten, (senior) medewerkers, (aankomende) managers en (aankomende) leidinggevenden. Deze training in spelvorm gaat in op de principes van integraal management en leidinggeven. De simulatie laat de deelnemers ervaren wat het belang is van gericht aandacht geven aan de organisatie an haar medewerkers.

Deelnemers besturen tijdens The Management Challenge een fictieve organisatie. Nadat de teams een strategie voor de korte en lange termijn hebben gedefinieerd, gaan zij hun organisatie besturen. Hiervoor krijgen zij de beschrikking over een groot aantal maatregelen. De teams spelen onderling meerdere kwartalen en jaren tegen elkaar. En flexibiliteit wordt gevraagd voor het oplossen van calamiteiten. Het systeem geeft de teams – gebaseerd op best practices van gerenommeerde (inter)nationale organisaties – feedback op de genomen maatregelen.

“Learning and memory also seem to be fixed more strongly and last longer when learned in play.”

Stuart Brown, Play

Kenmerken

  • Te spelen met een tiental tot meer dan honderd deelnemers.

  • Beschikbaar in het Nederlands, Engels en Spaans.

  • Heeft een minimale duur van één dagdeel.

  • Gebouwd op het INK Managementmodel en EFQM Excellence Model.

  • Wordt in overleg met de opdrachtgever vormgegeven.

  • Integratie van drijfveren (Spiral Dynamics, Waardenmanagement).

Ontstaan

Edwin de Vos is partner en meemaker van The Management Challenge – een samenwerking met Cees Hoogendijk en Remco Liefting gericht op het doorontwikkelen en begeleiden van deze serious business simulation.

De simulatie is in 1990 bedacht door Willem-Jan van der Veldt. Edwin haakte in 2005 aan als ontwikkelaar en later ook als begeleider. Sinds 2011 is hij mede-eigenaar.

Zelf begeleiden

Houd je je als professional bezig met organisatieontwikkeling? Begeleid The Management Challenge dan zelf! Lees Begeleid zelf een management simulatie! voor meer informatie.

Reactie deelnemer

Heel mooie en waardevolle game om te spelen! Hoog realiteitsgehalte en prima om met je MT of collega’s te ervaren. Mooie kansen om de samenwerking te verbeteren en om strategisch vermogen en visie aan te scherpen, onder steeds wisselende en verrassende omgevingsfactoren en interventies. Aanrader en natuurlijk heerlijk om te winnen!

Wil je meer weten over The Management Challenge?