Begeleid zelf een management simulatie!Houd jij je als professional bezig met organisatieontwikkeling? Begeleid zelf The Management Challenge en benut zo de kracht van serious gaming!

In een online leeromgeving leer je hoe deze management simulatie werkt. En hoe je deze zelf kunt begeleiden.

Daarna zet je het zelf in, helemaal passend bij jouw werk als organisatieontwikkelaar. En daarbij betaal je alleen voor de teams die je inzet.

In het kort

Begeleid zelf een managementsimulatie - Dashboard The Management ChallengeIn het kort is The Management Challenge een realistische management simulatie. De deelnemers managen in teams een zelf bedachte organisatie. Dat gebeurt in een online spelomgeving. Daarin nemen ze het op tegen elkaar en tegen de beste organisaties in de wereld.

Gerichte aandacht

Wat de deelnemers leren en ervaren tijdens het spelen, is het effect van gerichte aandacht voor de organisatie. Want als je gericht aandacht geeft aan de ontwikkeling van de organisatie en haar medewerkers, dan zorgen die voor de gewenste resultaten.

Je eigen vakgebied

Als begeleider koppel je de ervaringen van de deelnemers aan hun dagelijkse praktijk. En natuurlijk ook aan jouw kennis over organisatieontwikkeling.

Door de opzet van het spel is het volledig toe te snijden op je eigen vakgebied. Bijvoorbeeld Human Resource Management (HRM), ondernemerschap, kwaliteitsmanagement of leiderschap.

Zelf begeleiden

The Management Challenge is een effectief middel om het managen van een organisatie te simuleren. De deelnemers ervaren op realistische wijze wat er komt kijken bij het managen van een organisatie.

De ervaringen van de deelnemers gebruik je als begeleider vervolgens bij het belichten van één of meerdere aspecten van organisatieontwikkeling. Welke dat zijn en hoe je dit doet, dat is aan jouw als organisatieontwikkelaar.

In een online leeromgeving leer je hoe je The Management Challenge zelf kunt begeleiden. Het spelen van The Management Challenge gebeurt vervolgens in een online spelomgeving. Daarbij maken de deelnemers gebruik van een uitgebreide handleiding met maatregelen.

De online leeromgeving

Begeleid zelf een managementsimulatie - Online leeromgeving The Management ChallengeDe online leeromgeving bestaat uit twee leermodules plus een gebruikersforum. In de eerste module leer je hoe The Management Challenge werkt. En in de tweede module leer je hoe je The Management Challenge zelf kunt begeleiden.

Beide leermodules zijn in het Engels. En het kost je ongeveer 3,5 uur om ze volledig te doorlopen.

Leermodule 1: How to play The Management Challenge

De eerste module is How to play The Management Challenge. Deze gaat over de technische werking van de simulatie en de online spelomgeving. De onderwerpen die aan bod komen, zijn:

  • Voorbereiden van een spel

  • Spelen van het spel

  • Spelelementen

Leermodule 2: How to facilitate The Management Challenge

De tweede module is How to facilitate The Management Challenge. In deze module leer je hoe je The Management Challenge zelf begeleidt. De onderwerpen die aan bod komen, zijn:

  • Introduceren van het spel

  • Begeleiden van de verschillende speelrondes

  • Geven van feedback

Het gebruikersforum

Tot slot zit er in de online leeromgeving een gebruikersforum. Daar kun je terecht met je vragen. Verder worden de wijzigingen aan het spel er gecommuniceerd. En tot slot kun je er in gesprek gaan met andere begeleiders van over de hele wereld.

De online spelomgeving

Begeleid zelf een managementsimulatie - Maatregelen invoeren The Management ChallengeThe Management Challenge wordt gespeeld in een online spelomgeving. Als begeleider maak je daar nieuwe spellen aan. En je beheert er je bestaande spellen.

Spelen van The Management Challenge

Bij de start van een spel, definiëren de deelnemers hun zelfbedachte organisatie:

  • Naam

  • Propositie, missie, visie en strategie

  • Doelstellingen

Vervolgens start het spel. Elke ronde bepalen de deelnemers een set van maatregelen. En het systeem geeft daar feedback op in de vorm van managementrapportages. Deze feedback is zowel tekstueel als cijfermatig.

Calamiteiten

Gedurende de simulatie treden er ook calamiteiten op. Net als in de echte wereld, moeten de teams bepalen hoe zij daar op inspelen.

Extra hulpmiddelen

Begeleid zelf een managementsimulatie - Organisatieoog The Management ChallengeAls begeleider heb je verder nog een aantal extra hulpmiddelen tot je beschikking. Bijvoorbeeld het organisatieoog. Dat is een visuele presentatie van de organisatie. Daarin zie je in één oogopslag hoe deze er voor staat.

Speelrondes

In totaal omvat The Management Challenge vijf speeljaren van elk vier speelrondes. Afhankelijk van het doel waarvoor je de simulatie inzet, speel je één of meerdere speeljaren.

Meertalig

De spelomgeving is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Spaans.

Persoonlijke deelnemershandleiding

Begeleid zelf een managementsimulatie - Persoonlijke deelnemershandleiding The Management ChallengeElke deelnemer krijgt bij aanvang van The Management Challenge een deelnemershandleiding.

In deze handleiding staat de instructie voor de simulatie. En ook de uitgebreide lijst met maatregelen waarmee zij hun zelfbedachte organisatie kunnen managen.

De deelnemershandleiding wordt gepersonaliseerd met de gegevens van jouw als begeleider. Als voorbeeld kun je hier mijn persoonlijke handleiding downloaden.

De deelnemershandleiding is – net als de online spelomgeving – beschikbaar in het Nederlands, Engels en Spaans.

Als je de deelnemershandleidinga afdrukt, heb je een mooi fysiek product dat je ook bij je (interne) opdrachtgever op tafel kunt leggen.

De kosten

Als je The Management Challenge zelf begeleidt, dan betaal je effectief alleen voor de teams die je inzet. Deze teams bestaan uit vier tot zes deelnemers en kosten 100 euro per stuk.

Ook als je je aanmeldt als begeleider van The Management Challenge, betaal je 100 euro. Daarvoor krijg je toegang tot de online leeromgeving, de online spelomgeving, de persoonlijke deelnemershandleiding én de inzet van één team. Zet je de management simulatie een keer in, dan betaal je effectief niets voor je aanmelding.

De genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Begeleid het zelf!

Wil je The Management Challenge zelf begeleiden? Meld je dan aan op https://www.themgtchallenge.org/join/.

Ook kun je The Management Challenge eerst uitproberen. Speel daarvoor de demo op https://www.themgtchallenge.org/try/.

Verder kan je deelnemen aan een webinar. De eerstvolgende staat gepland voor donderdag 29 oktober. Meld je aan op https://www.themgtchallenge.org/meet/.

En je kunt me natuurlijk ook bevragen, door hieronder je vraag te stellen.